Rahoitus

Kuvataideterapian rahoitus

Taikkari Miettinen Sisko tarjoaa asiakkailleen kuvataideterapiaa ja työnohjausta joko ryhmä- tai yksilöterapiana.

Kuvataideterapian rahoitus hoituu esimerkiksi KELAn kautta, joka korvaa kuntoutuspsykoterapiassa suurimman osan terapiakuluista, jos asiakkaalla on hoitavan lääkärin suositus ja lähete.

Kelan järjestämää kuvataideterapiaa voi saada kahdella eri rahoituksella:

  • Vaativa lääkinnällinen kuntoutus, jonka tavoitteena on että pystyt sairaudestasi / vammastasi huolimatta tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin. Edellytyksenä on, että olet alle 65-vuotias, ja sinulla on vamman tai sairauden vuoksi huomattavia vaikeuksia selviytyä arjen toimissa tai osallistua niihin, ja kuntoutuksen tarve kestää vähintään vuoden.
  • Kuntoutuspsykoterapia, jonka tavoitteena on tukea työ- tai opiskelukykyä sekä tukea opintojen edistymistä, työelämässä pysymistä ja työelämään siirtymistä tai sinne palaamista.  Edellytyksenä on, että olet 16-67- vuotias, ja työ- tai opiskelukykysi on uhattuna mielenterveyden häiriön vuoksi, ja olet saanut tähän sen toteamisen jälkeen vähintään 3 kk asianmukaista hoitoa. Lisäksi lääkäri on todennut, että kuntoutuspsykoterapia on tarpeellista työ- tai opiskelukykysi tukemiseksi tai parantamiseksi.

Muita korvaustahoja:

  • Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
  • Vakuutusyhtiöt
  • Kotikunta
  • Asiakas itse rahoittaa

Ota yhteyttä

Osoite

Peurankallionkatu 3
33230 Tampere

Aukioloajat

Ma-Pe: 10am – 6pm